Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMS PLAN HUISVESTING VLUCHTELINGEN NOG NIET OPENBAAR

SCHIEDAM- Het Plan van aanpak voor de huisvesting van vluchtelingen in Schiedam is nog altijd niet openbaar. Vorige week zondag heeft Waterweg Actueel een eerste verzoek per mail verstuurd naar de woordvoerster van het college van burgemeester en wethouders om toezending van het plan. Na een week met herhaalde verzoeken heeft dit nog niets opgeleverd. Wel vroeg het hoofd communicatie afgelopen dinsdag om geduld: ‘De ‘gezwarte’ versie verwacht ik snel.’ Vragen naar de snelheid zijn niet beantwoord.

Burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft eind januari de toezegging gedaan aan de fractie van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) om het stuk vrij te geven, na het afschermen (met zwarte lak) van ‘persoonlijke vermeldingen’. Voor raadsleden is sinds twee weken – op speciaal verzoek – alsnog een onbewerkte versie beschikbaar, onder strikte geheimhouding van de betreffende passages.

Het plan kan onder andere meer duidelijk maken over de huisvesting van vluchtelingen in Schiedamse nieuwbouw. Vaststaat dat het stadsbestuur op langere termijn afspraken wil maken met partijen die in Schiedam nieuwbouw realiseren om een deel van de vluchtelingen te huisvesten. Met de onderhandelingen voor diverse nieuwbouwlocaties in de stad is er een mogelijkheid om dit te kunnen afspreken. Ook wordt onderzocht of inschrijven op ‘hervestigers’ een mogelijkheid is. Dit gaat om huishoudens die rechtstreeks vanuit het buitenland op uitnodiging naar Nederland komen. Hier kunnen gemeenten zich vrijwillig voor aanmelden. Dit geeft de mogelijkheid om een huishouden te kiezen waarvoor een passende woning beschikbaar is.

De landelijke overheid bepaalt voor hoeveel mensen Schiedam een woning moet vinden. Schiedam loopt hierin op dit moment achter.

De online petitie tegen Schiedamse nieuwbouwwoningen voor vluchtelingen (inmiddels door 1.916 mensen ondertekend) is vorige week zaterdagavond om onduidelijke reden stopgezet. Op dat moment waren er 1.791 ondertekeningen, inmiddels meldt de site een aantal van 1.915. De pagina geeft aan ‘status: ingetrokken’(‘Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen’). De handtekeningenactie heeft 6 dagen gelopen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *