Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMS INITIATIEF MAAKT KANS OP PRIJS RET

SCHIEDAM- ‘Bloom your message’ is als enige Schiedamse initiatief gekozen in de race voor de Aardig Onderweg Award. Bloom, bekend van haar kaarten en drukwerk met zaden in het papier, doet mee met haar idee om circulair ‘bloeipapier’ te ontwikkelen, gemaakt van restmateriaal uit de regio.

Bloom your message is gekozen uit meer dan 100 inzendingen als één van de kanshebbers op de Aardig Onderweg Award. Dé jaarlijkse prijs van de RET voor een innovatief initiatief die de regio Rotterdam mooier, slimmeren duurzamer maakt. Bloom is het enige Schiedamse bedrijf wat meedingt naar de prijs, die onder andere bestaat uit 25.000 euro investeringsbudget. Bloom wil deze prijs gebruiken om lokaal papier met zaden te gaan ontwikkelen, gemaakt van reststromen uit de regio.

Sun van Dijk: “Onze langgekoesterde wens is om bloeipapier te ontwikkelen van gerecyclede materialen uit onze regio. Grondstoffen hiervoor kunnen bijvoorbeeld zijn afvalstromen uit de tuin-en landbouwsector, oud papier of restproducten uitde natuur. Een mooie kans om de reststromen uit de regio te benutten en bij te dragen aan een circulaire stad en omgeving.”

Bloom your message bestaat al een aantal jaar en maakt plantbare producten, zoals kaarten en drukwerk van gerecycled papier waar bloemenzaadjes in verwerkt zitten. De kaart of flyer kan in de aarde worden geplant, waarna er vrolijke bloemen, groentes of kruidenuitgroeien. De filosofie hierachter is de afvalberg verkleinen en tegelijkertijd de wereld vergroenen op een laagdrempelige manier. Sinds deze zomer is Bloom te vinden in het ONS-gebouw in Schiedam, dit gemeentelijke bedrijfspand wordt ontwikkeld tot een plekvoor duurzame, innovatieve bedrijven.

Van woensdag 23 oktober 17.30 uur tot donderdag 24 oktober 17.30 uur kan het publiek online stemmen op zijn/haar favoriete initiatief. Ga naar de website en breng uw stem uit. Klik HIER.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *