Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMS DUURZAAMHEIDSFONDS MET MILJOENEN ENECO

SCHIEDAM- De Schiedamse aandelen in energiebedrijf Eneco worden definitief verkocht door de gemeente. De gemeenteraad heeft dat gisteravond besloten. Gerekend wordt op een opbrengst van 42 miljoen euro. Door de verkoop verliest Schiedam de inkomsten van een jaarlijks winstuitkering van 700.000 euro.

De gemeenteraad wil dat met de miljoenen uit de verkoop zorgvuldig wordt omgegaan. John van Sliedregt (D66): ‘Het laatste dat je moet willen, is dat je over enkele jaren ziet, dat het geld “opgefeest” is.’

Om de miljoenen er niet ‘door te feesten’ moet het geld gaan naar het sociaal domein, vergroenen van de openbare ruimte, nieuwe woonvormen voor ouderen, een revolverend duurzaamheidsfonds, speel- en sportplaatsen, een nieuwe toekomst voor de oude bibliotheek (plus het Stadserfgebied) en naar subsidies voor initiatieven die de sociale cohesie versterken.

Het stadsbestuur krijgt de opdracht de gemeenteraad te voorzien van uitwerkingsrichtingen. Ook moet een aparte post in de begroting worden opgenomen genaamd ‘ Eneco gelden’, waarvoor een aparte administratie moet worden opgesteld voor het beheer van deze Eneco gelden. De gemeenteraad wil tenminste 10 jaar, een keer in de zes maanden, worden geïnformeerd over de mutaties en vorderingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *