Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMS BUURTSCHAP WINDAS KAN KUNSTWERK WEL VERGETEN

SCHIEDAM- De inwoners van het voormalige buurtschap Windas (1651-1941) in Schiedam zijn verrast door het verwijderen van het trafohuisje van Stedin. Er lag een afgerond plan, inclusief subsidie, om het huisje aan de rand van Windas om te toveren tot een waar kunstwerk, maar de netwerkbeheerder heeft het gebouwtje de afgelopen week uitgegraven en verwijderd. De subsidie moet weer terug naar het fonds. De kunstenaar is afgezegd.

Twee bewoonsters van Windas – aan de rand van het Beatrixpark in Schiedam – waren de afgelopen twee jaar in de weer om het huisje van een artistiek verantwoorde verflaag te voorzien. Via het wijkoverleg werden plannen uitgewerkt, tot afgelopen maandag hekken werden geplaatst om het huisje. Vijf dagen later is het huisje vervangen door een gloednieuw, veel kleiner exemplaar dat geen enkele beschildering behoeft.

De bewoners van Windas zijn niet ontevreden over de vervanging, maar teleurgesteld over de communicatie. Stedin is meermaals benaderd over de schilderplannen. Daarbij is de vervanging nooit besproken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *