Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMMERS VOOR TRAUMAHELI VLIEGVELD ROTTERDAM

SCHIEDAM- De trauma- en politiehelikopters moeten blijven op Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Daarover is men het eens binnen de Bestuurlijke Regiegroep RTHA (BRR). In de Regiegroep zitten vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland.

In 2017 adviseerde Joost Schrijnen, als verkenner voor draagvlak van groei van vakantieverkeer op RTHA, het verhuizen van de trauma- en politiehelikopters naar een locatie elders. Zo zou er binnen de huidige geluidscontouren ruimte ontstaan om het commerciële verkeer te laten groeien. Mogelijkheden voor alternatieve locaties zijn in opdracht van de BRR onderzocht door een onafhankelijk onderzoeksbureau. De onderzoekers geven aan dat andere locaties dan het vliegveld zelf niet aan de eisen voldoen. De BRR concludeert daarom dat de heli’s op hun plek in Rotterdam moeten blijven, en dat er in de huidige omstandigheden geen ruimte is voor het vliegveld om te groeien.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *