Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMMERS ONTVANGEN PLANT IN RUIL VOOR TEGEL

SCHIEDAM- Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) geeft vanmiddag het startsein voor de campagne Schiedam Waterklaar. Als start van de campagne vindt de publieksactie ‘Tegel eruit, plant erin’ plaats. Inwoners van Schiedam kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur een tegel inleveren bij De Groene Raat aan de Harreweg 19 en krijgen daar een plant voor terug.

De gemeente Schiedam organiseert deze publieksactie in samenwerking met Irado. Naast de mogelijkheid een tuintegel in te leveren voor een plant zijn er nog meer activiteiten. Zo zijn er onder andere rondleidingen door de voorbeeldtuinen ter inspiratie, pannenkoeken van molen De Walvisch, is er een proeverij van biologische soepen en worden er tips gegeven voor het vergroenen en waterklaar maken van de tuin.

Meer groen en minder tegels zorgen ervoor dat onder andere regenwater goed in de bodem zakt, het riool minder belast wordt, de stad koeler blijft tijdens hete dagen en het aandeel fijnstof in de lucht verminderd. Daarnaast verhoogt groen de kwaliteit van de leefomgeving en is het goed voor de biodiversiteit in de stad.

De tegels die inwoners inleveren zullen worden hergebruikt in de voorbeeldtuinen van De Groene Raat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *