RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMMERS KUNNEN WOONOVERLAST SNELLER MELDEN

SCHIEDAM- Op de website van de gemeente Schiedam is een knop Woonoverlast toegevoegd waardoor het makkelijker is om woonoverlast te melden. De mogelijkheid om online een melding te maken is één van de nieuwe maatregelen uit een heel pakket waarmee de gemeente de strijd aangaat tegen woonoverlast. Meldingen van woonoverlast kwamen tot nu toe veelal via het Team Toezicht en Handhaving, de politie en Woonplus binnen.

Het Interventieteam Woonoverlast en de regisseur woonoverlast werken nauw samen in hun contacten met overlastgevers. Ook heeft de regisseur contact met (commerciële) verhuurders van panden waar veel woonoverlast plaatsvindt om de problemen in deze panden of complexen blijvend aan te pakken en te voorkomen.

Sinds kort werkt Schiedam ook met een boetesysteem tegen woonoverlast. Vergelijkbaar met de strijd tegen criminele ondernemingen op de bedrijventerreinen Spaanse Polder en ’s Gravelandsepolder. Basis is de Rotterdamwet (Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek).

Het wordt vooral voor huisjesmelkers die verhuren aan arbeidsmigranten lastig om mensen nog een huurcontract aan te bieden. Als eerste krijgen de wat kleinere huisjesmelkers in Schiedam te maken met het nieuwe boetesysteem.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *