Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMMERS BIJ ‘ROCKANJE-CLASSIC’

SCHIEDAM- De geboren Schiedammer Daan Oostrum wil alle Schiedammers enthousiast krijgen voor ‘zijn’ Rockanje-Classic: het motorsportevenement in badplaats Rockanje. Op 24 en 25 mei is het niet alleen de 20e editie na de echte races, maar het is ook nog eens 60 jaar geleden dat op 11 Juli 1959 de 1e Nationale Motorrace Rockanje werd verreden.

Oostrum spreekt van ‘een machtig mooie motorsportevenement’ in Rockanje. Oostrum: ‘Een badplaats met toch een aardig Schiedamgehalte. Niet alleen zijn meerdere deelnemers van Schiedamse komaf, dit geldt ook voor veel inwoners en bijvoorbeeld ‘alle’ strandtent-exploitanten op de 2e-Slag, waar het Rennerskwartier op deze dagen is gevestigd.’

De Rockanje Classic Races, georganiseerd door Stichting Historische Motorrace Rockanje, is een jaarlijks terugkerend evenement met internationale bekendheid. De races zijn uniek aangezien deze plaats vinden op het nog enige originele stratencircuit in Nederland, zoals dit in de jaren ’50-’70 werd gebruikt voor de competitie races. Het is het grootste evenement van Nederland in zijn soort. Gemiddeld wordt het evenement bezocht door 3500 tot 5000 bezoekers.

De unieke formule van demoraces op een origineel stratencircuit, in de ambiance zoals dat in de vorige eeuw gebruikelijk was, gecombineerd met een aanvullend programma zoals de Rockanje Klasse oefent elk jaar weer veel aantrekkingskracht uit op publiek, deelnemers, de pers en sponsors. 

Aan de vooravond van de Rockanje Classic Races zal er op 24 mei een Defilé door en om het dorp van Rockanje gereden worden.

Meer weten? Klik HIER.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *