WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAMMERS BEHANDELEN BRANDWEER RESPECTVOL’

SCHIEDAM- Inwoners van Schiedam hebben de brandweer afgelopen avond en nacht op een respectvolle manier hun werk laten doen. Dat laat een van de brandweermannen van de A-ploeg weten in een Tweet. Wel merkt de brandweerman op dat ze ‘het best druk hebben gehad’.

Afgelopen avond en nacht waren er in totaal drie autobranden in Schiedam: in de Van Cleeffstraat (hoek Nieuw-Mathenesserstraat), in de Toon Verheystraat en op de Strickledeweg.

Ruim voor de jaarwisseling is door de burgemeester een zero-tolerance beleid aangekondigd bij geweld tegen of belemmering van hulpverleners en hulpdiensten.

In heel Schiedam geldt sinds 1 januari 2021 officieel een lokaal vuurwerk afsteekverbod. Vanuit de veiligheidsregio is al gemeld dat het verbod geen merkbaar resultaat heeft opgeleverd tijdens de jaarwisseling in Rotterdam.

1 reactie op “‘SCHIEDAMMERS BEHANDELEN BRANDWEER RESPECTVOL’

  1. Zoals het hoort dus. Brandweer en ambulance medewerkers dien je alle medewerking te verlenen, evenals de meeste andere hulpverleners. Als je deze mensen dwars zit ben je het afschieten nog niet waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *