Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMMER WELKOM ALS WETHOUDER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN-  Schiedammer Bart de Leede (58) is niet verplicht te verhuizen naar Vlaardingen wanneer hij wordt geïnstalleerd als wethouder voor GroenLinks in de haringstad. Dat heeft Etienne Hesen,  raadsgriffier bij de gemeente Vlaardingen, gisteravond duidelijk gemaakt aan de Vlaardingse gemeenteraad.

De  eventuele komst van een wethouder uit Schiedam betekent niet automatisch een verhuisplicht. Hesen heeft er de gemeentewet op nageslagen: “Wethouders die worden aangesteld hebben een verhuisplicht, maar u kunt als raad daar vrijstelling voor geven.”

De zaak is gisteravond ter sprake gebracht door de CU-SGP.  De christenen vinden het opmerkelijk dat met name ONS.Vlaardingen niet lijkt te tillen aan de eventuele komst van een Schiedamse bestuurder in een nieuw college.  Ron Boers (ONS):  “Natuurlijk wij zouden het liefst  allemaal lokale wethouders zien, dus allemaal uit Vlaardingen. Maar ja, wij hebben eeuwen lang de haring ook vanuit Engeland gehaald, omdat die lekker was en voorradig. En als Feyenoord alleen maar Rotterdammers zou opstellen, wat ik hartstikke leuk zou vinden, dan hadden we niet in de Kuip een feestje gevierd.”

Eerder trok ONS fel van leer tegen ambtenaren die niet in Vlaardingen wonen.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *