RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMMER MARVIN OPHOF TEGEN HOGE BTW

Het faillissement van MS Mode bracht Marvin tot de demonstratieplannen. MS Mode op de Hoogstraat  in Schiedam was al voor het faillissement gesloten.
Het faillissement van MS Mode bracht Marvin tot de demonstratieplannen. MS Mode op de Hoogstraat in Schiedam was al voor het faillissement gesloten.
SCHIEDAM- De Schiedammer Marvin Ophof staat volledig achter de aangekondigde demonstratie van zijn vriend Roy Donders en zus Rian. De drie eisen een laag BTW tarief voor kleding.

‘Drinken en eten is een basisbehoefte en kleding zien ze als behoevende luxe. Waarom betaal je voor eten en kappers 6% BTW en kleding 21% BTW? Er vallen dagelijks winkels om. Complete winkelstraten raken leeg. Is het geen idee om de BTW op kleding te verlagen naar 6%’, aldus Ophof via Facebook. Het trio eist het lage BTW tarief uitsluitend voor fysieke winkels. Webshops zouden wel 21% omzetbelasting moeten heffen en afdragen.

Voorlopig is de actie nog in voorbereiding. Er is nog geen datum voor de demonstratie, maar het doel is wel het Malieveld in Den Haag.

Directe aanleiding voor de demonstratieplannen is het faillissement van MS Mode. Met angst en beven volgen ze de ontwikkelingen in de modebranche. “Gaastra, McGregor, V&D; allemaal vallen ze om. Ik vind het echt eng!”, liet Donders weten bij Omroep Branbant. “De banken hebben ze ook gered tijdens de crisis. In de detailhandel is het al 8 jaar crisis. Nu zijn wij aan de beurt”, meent Marvin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *