RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMMER MAREIJN M. (25) WEEK VOOR DOLLEMANSRIT AL AANGEHOUDEN

SCHIEDAM-  Schiedammer Mareijn M. (25) is, voor hij afgelopen mei is opgepakt na een wilde achtervolging, al in aanraking geweest met de politie. Dat blijkt uit de dagvaarding. Morgens wordt zijn zaak verder behandeld voor de meervoudige strafkamer in Dordrecht. Hij wacht de zitting af in detentie.

Naar nu blijkt heeft M. zich op 16 mei in Schiedam – 4 dagen voor zijn dollemansrit – met geweld en bedreiging met geweld, verzet tegen twee politieagenten bij het vorderen van zijn rijbewijs en ter aanhouding. M. heeft zich, volgens het Openbaar Ministerie, los probeerde te rukken en de arm van een agent weg proberen te duwen. Ook is de agent zelf geduwd, met als gevolg lichamelijk letsel, te weten blauwe plekken en schaafwonden op de armen, hand en het been van de diender.

Op 20 mei wordt, door de politie in Rotterdam, uiteindelijk een stroomstootwapen ingezet om M. te kunnen inrekenen na een achtervolging die begint in Schiedam, vanaf de Westvest, waarbij M. gevaarlijk en onvoorspelbaar rijgedrag vertoont.

De achtervolging volgt op een gesprek, rond 02.15 uur die nacht, waarbij surveillerende agenten hem aanspreken op zijn rijsnelheid. Er ontstaat een woordenwisseling. Wanneer M. zijn identiteitspapieren uit de auto gaat pakken, stapt hij snel achter het stuur en trekt hard op in de richting van de agenten. Die weten tijdig weg te springen en een aanrijding te voorkomen. Zij hebben aangifte gedaan van poging doodslag. Daarna rijdt M. achteruit de Westvest af en begint zijn vlucht, waarbij hij wederom te hard en tegen de richting in rijdt. Hij rijdt over het Stadserf door voetgangersgebied en via de trappen naar beneden, richting de Singel.

Terwijl hij door meerdere politieauto’s in de gaten wordt gehouden, rijdt M., via onder andere de Mathenesserdijk en de Rochussenstraat in Rotterdam-West, naar het Vasteland waar hij op het Westplein zijn auto stilzet. Omdat hij niet uit de auto wil komen, zich blijft verzetten tegen de agenten en het risico bestaat dat hij weer door zal rijden, is het stroomstootwapen ingezet om hem onder controle te brengen. M. kan dan worden aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *