Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMMER (50) CHANTEERT 2 GEHEIMAGENTEN

SCHIEDAM- Medewerkers bij geheime politieoperaties zijn onder druk gezet door de geboren Schiedammer Dennis van der B. (50). Samen met Angélique H. (52) heeft Van der B. foto’s van twee undercoveragenten online gezet, waardoor hun identiteit op straat lag en zij hun werk niet langer konden doen. De agenten op de foto’s werk(t)en bij een afdeling van de Landelijke Eenheid.

Deze week moeten Van der B. en H. voor de rechter verschijnen. Ze zitten momenteel vast in de gevangenis van Krimpen aan den IJssel (Van der B.) en de vrouwengevangenis in het dorp Stichtse Vecht (H.).

Op 22 juni 2017 werden de medewerkers bedreigd door het koppel Van der B. en H. en gedwongen tot het nalaten van een rechtmatige ambtsverrichting, te weten het verrichten van (undercover)werkzaamheden bij de afdeling afgeschermde operaties. Op Twitter verscheen een foto van de geheime agenten met daarbij de tekst: ‘Even voorstellen, Ronnie en Daphne, de undercoveragenten in mijn zaak binnenkort veel meer foto’s want ik ben het zat.’ Daarnaast werd het bericht geplaatst: ‘Meer dan 1100 mensen hebben naar deze foto gekeken, straks met andere foto’s worden de undercovers bekend in heel NL.’

Op 24 juni 2017 is van Van der B. in Rotterdam aangehouden met in zijn bezit ongeveer 680 gram hennep. Bij de afdeling afgeschermde operaties van de Landelijke Eenheid loopt een onderzoek naar Van der B. in verband met hennepteelt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “SCHIEDAMMER (50) CHANTEERT 2 GEHEIMAGENTEN

 1. Dit zegt toch wel iets over het niveau van die agentjes, en het zijn niet eens straatagentjes maar leden van een speciaal team. Goed gedaan Dennis.

 2. Wat een misplaatste opmerking.
  Je hebt het regelmatig over hardere aanpak van criminelen.
  Dit zijn mensen die nog enigzins proberen Nederland leefbaar te houden. Het gaat hier niet over stadswachtjes of surveillance agenten, die dagelijks te pas en onpas gefotografeerd of gefilmd worden bij incidenten. Het gaat hier om dienders die letterlijk met grote criminelen te maken hebben die er niet voor schromen om deze agenten en hun familie te bedreigen en zelfs proberen te doden.
  Naar ik begreep heb jij gewerkt in een azc. Ik dacht dat deze toch een betere ontwikkelingsniveau hebben dan een stadswacht of bewaker die nooit het niveau van deze of andere agenten kunnen halen en voor het echte agenten werk gestraald zijn.
  Respect voor deze mensen die met hun leven in de waagschaal verder gaan dan anderen durven te doen.
  Vigilat ut quiescant

 3. Dat deze twee in hun beroep nota bene hun portret viraal laten zetten vind ik nou niet bepaald snugger. Under cover heeft voor mij een andere betekenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *