Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMMER (50) DE BAK IN VOOR ONTHULLEN GEHEIMAGENTEN

SCHIEDAM- De geboren Schiedammer Dennis van der B. (50) en de Rotterdamse Angélique H. (52) zijn veroordeeld voor het openbaar willen maken van de identiteiten van undercoveragenten. De undercoveragenten hadden lange tijd contact met het veroordeelde duo tijdens een onderzoek naar de handel in verdovende middelen.

Op 22 juni 2017 plaatste Van der B. een bericht en een foto van de geheimagenten op Twitter. Hoewel op de foto alleen de achterkant van de twee undercoveragenten te zien was, oordeelt de rechtbank dat dit niet afdoet aan de strafbaarheid. Ook de achterkant van een persoon kan herkend worden. Als de identiteit van de agenten bekend wordt, kunnen zij hun undercoverwerk niet meer uitvoeren. Bovendien kan dit tot potentieel (levens)gevaarlijke situaties leiden. Hieraan zijn de verdachten voorbijgegaan en uit boosheid – mogelijk omdat zij zich door de undercoveragenten verraden voelden – hebben zij de foto op Twitter geplaatst. De rechtbank acht het handelen van de verdachten buitengewoon kwalijk. Daarnaast is er bij de verdachten een hoeveelheid amfetamine aangetroffen.

Omdat de redelijke termijn voor de berechting van de zaak is overschreden krijgt de man een kleine strafvermindering en wordt hij veroordeeld tot een celstraf van acht maanden.

Ook Angélique H. wordt veroordeeld, omdat er sprake was van een nauwe en bewuste samenwerking, waardoor haar aandeel als medeplegen aangemerkt moet worden. Zo heeft zij bij een huiszoeking gezegd: ‘Hier ga je niets vinden. Er komt nog veel meer aan. Bovendien ligt alles in de kluis bij de advocaat, papieren en foto’s. En er komt nog meer aan, we gooien ook de contactgegevens van collega’s erop.’

Vanwege het medeplegen is de Rotterdamse veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “SCHIEDAMMER (50) DE BAK IN VOOR ONTHULLEN GEHEIMAGENTEN

 1. Hoe slim zijn geheim agentjes die niet in staat zijn om geheim te blijven. Alles op twitter en twatter en twotter zetten is toch niet zo bijdehand. Een paar jaar terug was zo n professional zo bijdehand om op social media te zetten dat hij in Spanje zat. Tuurlijk huisje leeg toen hij terugkwam. Nu Dennis de schuld geven van het onprofessionele gedrag van onze 007’s?

 2. Deze straf is mijn inziens te licht. En doordat justitie te lang op de plank heeft laten liggen, krijgen ze zelfs strafvermindering.
  Naar mijn weten duren dit soort operaties maanden tot jaren. In die tussentijd word er een ‘vriendschappelijke’ band tussen zware criminelen opgebouwd. Dit zijn geen kleine boefjes, maar lui die over leven en dood beslissen. Om deze lui te pakken worden dit soort dienders ingezet met gevaar voor eigen leven. Als je een band met die lui opbouwt worden er ook gezeligheids foto’s gemaakt. Als de dienders daar niet aan mee willen doen, vallen ze door de mand. En als de criminelen de foto’s op internet plaatsen levert dat gevaar op voor (politie) mensen. Het is wel D v.d.B die de foto’s plaatste.
  Wat er in Spanje is gebeurd is mij niet bekend.
  Maar alleen afgaande op één zinnetje is het niet bijster slim, meer info zou het waarschijnlijk verduidelijken.

 3. Het blijven amateurs, het vele overwerk ten spijt van de afgelopen dagen, waar ik overigens diep respect voor heb, zag ik ook week een journaalbeeld van een agent die achter zijn eigen bus aan rende omdat een relschopper zag dat de diender zo dom was om de sleutel in het contact te laten zitten. Los hiervan had Dennis een goede undercover nooit kunnen ontmaskeren.

 4. Dat van die bus gaf wel een niet zo slim beeld, ik zag dat ook. Kan zijn dat de bestuurder zo snel uit de bus moest springen en daardoor de sleutel in contact liet zitten, maar je hebt i.d.d. een punt.
  Over het ontmaskeren van de dienders heb ik een ander beeld. In de geweldige rechtsstaat hebben advocaten inzage in alle informatie over hun cliënten wat de politie heeft opgeschreven. Kleine moeite om dit te delen met de criminelen.
  Waarom durven slachtoffers of getuigen bijna niets meer te verklaren bij de politie?

  1. Vaak willen slachtoffers niet getuigen omdat de betreffende crimineel dood moet, dat is in de bak moeilijker dan hem op straat uit zijn schoenen schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *