WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM ZWIJGT OVER MEERKOSTEN FIETSTUNNEL

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam zwijgt voorlopig over de exacte omvang van de meerkosten voor de omstreden fietstunnel bij Spieringshoek. ‘Het is gebruikelijk dat het college een en ander eerst aan de gemeenteraad toelicht, laat een woordvoerder bij de gemeente weten.

Vast staat dat voor de tunnel, die nu al 500.000 euro geeft gekost, het investeringskrediet dient te worden verhoogd. ‘Op basis van de ervaringen in eerdere jaren werd uitgegaan van een aanbestedingsvoordeel bij dit project’, licht de woordvoerder toe. ‘Door de aantrekkende markt blijkt er echter geen sprake te zijn van een aanbestedingsvoordeel. Met andere woorden: aannemers hebben weer zoveel werk, dat dit hogere prijzen tot gevolg heeft. Samen met de andere genoemde reden leidt dat tot hogere kosten’.

Het project is omstreden vanwege de kosten van 5 ton. Vooral omdat de onderdoorgang bij het viaduct in 2015 al helemaal is opgeknapt en was voorzien van een vlonder om onderdeel uit te kunnen maken van de Poldervaart fietsroute die in maart van dat jaar werd opgeleverd. Enkele maanden later besloot het stadsbestuur tot de extra investering van nog eens een half miljoen.

Gemeente Belangen Schiedam (GBS) sprak over ‘weggegooid geld’, maar volgens het college van B en W zou de kruising onder het treinspoor gevaarlijk zijn, omdat de doorrijhoogte onvoldoende zou zijn. GBS stelde vast dat er nooit ongelukken zijn geweest vanwege de hoogte van de fietstunnel, maar volgens de Fietsersbond verlopen incidenten met builen en schrammen doorgaans zonder tussenkomst van hulpdiensten, waardoor het aan registratie ontbreekt.

Inmiddels is de nieuwe onderdoorgang al ruim een week open voor fietsers en voetgangers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *