Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM ZIET NIETS IN KAARTENACTIE TEGEN EENZAAMHEID

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam ziet niets in de kaartenactie voor het stimuleren van ontmoetingen tussen Schiedammers en het tegengaan van eenzaamheid. Aanleiding hiervoor zijn vragen van raadslid Christien Bruggeman (AOV) de kaartenactie Ansichtkaart ‘Een-klein-gebaar-groot-plezier’ van de gemeente Maassluis. Het stadsbestuur van Schiedam denkt dat dit ontmoetingen zou kunnen stimuleren, maar twijfelt ernstig aan het duurzame effect op eenzaamheid.

In Schiedam wordt de opgave om eenzaamheid aan te pakken met het versterken van een sociaal netwerk uitgevoerd door het gesubsidieerde Samen Schiedam. Het effect van ontmoetingsactiviteiten op het persoonlijk netwerk is groot. Vooral tijdens de crisis (veroorzaakt door de lockdowns, gebaseerd op de hoax) is dit nog eens extra naar voren gekomen, meent men op het stadskantoor. Volgens het stadsbestuur worden met ‘een outreachende benadering en persoonlijke aandacht in kleinschalige terugkerende activiteiten’ de beste resultaten bereikt.

De kaartenactie in Maassluis is bedoeld om inwoners te stimuleren elkaar uit te nodigen voor een ontmoeting. De kaarten liggen op allerlei plekken in de stad, zoals hij de bibliotheek, het zwembad, het theater en de ontmoetingscentra en kunnen gratis worden meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *