Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM ZET MES IN SUBSIDIE SOBO

SCHIEDAM- Het Schiedams Overleg Bewoners Organisaties (SOBO) moet binnenkort afscheid nemen van tenminste één van de drie bewonersondersteuners. Het gemeentebestuur van Schiedam wil snijden in de subsidie voor de koepelorganisatie van bewoners- en huurdersbelangenverenigingen in Schiedam. Door een vermindering van het aantal bewonersondersteuners kan de subsidie aan het SOBO met 40.000 euro worden verlaagd.

Het SOBO heeft drie bewonersondersteuners in dienst die werken aan de Singel 85. De bewonersondersteuners ondersteunen bewoners- en huurdersbelangenverenigingen bij het uitvoeren van werkzaamheden en denken mee over het opzetten en uitvoeren van diverse projecten. Daarnaast voeren de bewonersondersteuners onderzoeken uit om meer te weten te komen over een bepaalde problematiek of over de tevredenheid van bewoners.

Eerder deze week werd ook afscheid genomen van voorzitter Harry Visser bij het SOBO. Zijn zware operatie en de daaropvolgende lange revalidatietijd dwingen Visser tot het maken van keuzes. Visser is actief op tal van terreinen in Schiedam en het is fysiek niet mogelijk op alle fronten actief te blijven. Albert Bons vervult tot de volgende ledenvergadering de functie van waarnemend voorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *