WATERWEG ACTUEEL

SCHIEDAM WINT MET NIEUW LOGO

SCHIEDAM WINT MET NIEUW LOGO

SCHIEDAM- Het nieuwe logo van de gemeente Schiedam is internationaal onderscheiden. Het logo is onderdeel van de vernieuwde huisstijl die de gemeente in 2018 heeft ingevoerd. Bureau Ontwerpwerk, dat de huisttijl heeft ontworpen, ontving op de International Creative Media Awards (ICMA) een zilveren award in de categorie Corporate design/Logo redesign.

Het oude logo was soms lastig in gebruik, met name op websites en social media. De jury omschrijft het vernieuwde logo als ‘vereenvoudigd, moderner en goed herkenbaar’. Het logo functioneert zowel op papier als bij digitaal gebruik goed. De jury was er daarom snel van overtuigd dat een restyling noodzakelijk was: “Een logo onder alle omstandigheden goed functioneren en een leesbaar woordmerk houden. Het logo moet makkelijk herkenbaar zijn in alle media, offline en online, zonder risico op verwarring. Het nieuwe logo voldoet aan de criteria voor verbetering. De slimme vereenvoudiging in de stylering resulteert in een modern logo dat uitstekend functioneert in alle media. Het nieuwe lettertype van het woordmerk zorgt voor herkenbaarheid en de compositie van ‘gemeente’ en ‘Schiedam is zeer goed ontworpen. Over de hele linie een heel goede restyling, en daarom zilver in deze categorie.”

De ICMA is een wereldwijde competitie en kent vier categorieën: Corporate Media, Books, Corporate Design en Magazines. In totaal waren er 395 inzendingen uit 18 verschillende landen. In de categorie Corporate Design/Logo redesign werden 2 zilveren awards uitgereikt. De gouden en bronzen award zijn in deze categorie niet uitgereikt.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Webradio Torpedo

maart 8th, 2019

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *