Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL ZO MIN MOGELIJK AUTO’S BIJ WOONTORENS

SCHIEDAM- Met onder meer een afhaalpunt voor pakketten moeten verkeersopstoppingen worden tegengaan bij de beoogde woontorens tussen station Schiedam Centrum en de A20.

De hoofdontsluiting voor gemotoriseerd vervoer wordt de Schievesteweg. De marktpartij zorgt voor innovatieve (mobiliteit)hubs die op de meest logische, centrale plekken langs de Schievesteweg komen te liggen. Deze hubs hebben naast leenmobiliteit ook mogelijkheid voor het ophalen van goederen met pakket-lockers, een stomerij- en wasservices, en onder meer pickup points voor boodschappen. Daarnaast is het binnengebied geschikt voor langzaam verkeer dat mogelijkheden biedt voor andersoortige bezorgdiensten en hubs.

Schieveste krijgt ook een ondergronds afvalsysteem. Het systeem is als sinds 2003 in gebruik in Almere, sinds 2012 in Arnhem en vanaf 2022 in Amsterdam. In Almere ontstonden in het begin problemen met verstoppingen. Deze ontstonden doordat mensen grote voorwerpen in de afvalbakjes deden. Het systeem is daardoor een aantal malen negatief in de media geweest.

Ontwikkelcombinatie Schieveste wil circa 3.000 woningen realiseren tussen de A20 en station Schiedam Centrum. Schiedam doet hiermee een belangrijke bijdrage aan de Verstedelijkingsopgave voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

1 reactie op “SCHIEDAM WIL ZO MIN MOGELIJK AUTO’S BIJ WOONTORENS

  1. “Schiedam wil zo min mogelijk auto’s bij woontorens.” Dus wel de hele boel mutje vol bouwen en tegelijkertijd parkeren bij die woningen zo goed als onmogelijk maken. De linkse politici willen er maar niet aan dat de auto nou eenmaal hét vervoersmiddel is dat mensen voor de deur willen hebben staan. OV is prima voor woon-werk verkeer en de fiets voor kleine stukjes, maar de auto is vrijheid.
    Dat gaat dus een puinhoop worden met ook daar een mega parkeerprobleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *