Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL WARMTENET ENECO VOORFINANCIËREN MET OPBRENGST AANDELEN

SCHIEDAM- De miljoenenopbrengst uit de verkoop van de aandelen Eneco kunnen tijdelijk worden ingezet – als vorm van voorfinanciering – bij het aansluiten van de wijk Schiedam-Groenoord op het warmtenet van Eneco. In de gemeenteraad wordt die financieringsconstructie van het stadsbestuur met argusogen bekeken. Er zou vorig jaar januari namelijk al zijn afgesproken dat de Eneco-gelden niet worden ingezet voor het aardgasverbod.

Het stadsbestuur ziet geen problemen. Volgens de betreffende afspraak van 28 januari 2019 is de opdracht aan het college ‘een revolverend fonds te onderzoeken ter bevordering van duurzaamheid (4 miljoen euro)’. Daarbij zou niet zijn gesproken over het aardgasverbod. Bij de voorlopige financiering van de uitvoeringskosten gaat het om een bijdrage uit dat fonds, die weer wordt teruggestort na betaling van het Rijk in 2022. Hierdoor hoeft er dus geen (tijdelijk) beslag gelegd te worden op de Algemene Reserve.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM WIL WARMTENET ENECO VOORFINANCIËREN MET OPBRENGST AANDELEN

  1. Wat willen ze dit toch graag hé? Beetje verdacht, nietwaar? Wie is hier de belanghebbende? Wie krijgt hierdoor wat extra status of heel veel geld? Voor de lol of het algemeen belang haal je zo veel niet overhoop in andermans wijk. En dat terugstorten……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *