Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL VOOR ALTIJD NACHTAFSLUITING MAASBOULEVARD

SCHIEDAM- Voor de Maasboulevard in Schiedam-Gorzen blijft de gedeeltelijke afsluiting bestaan, ondanks de versoepeling van de lockdown. De afsluiting van de afgelopen maanden zou voor een belangrijk deel hebben bijgedragen aan een veilige en rustige omgeving. De rijweg blijft daarom voorlopig afgesloten tussen 22.00 uur en 07.00 uur. Ook geldt er op het stuk tussen het Hoofd en restaurant De Beren een parkeer- en stopverbod. Het stadsbestuur onderzoekt of en in welke mate de afsluiting ook definitief mogelijk is.

De afsluiting bracht de uitbater van het horecabedrijf aan de Maasboulevard begin vorige maand in grote problemen vanwege de bereikbaarheid van het restaurant. Hekken versperden een directe doorgang voor auto’s. En bij de opengebroken Havendijk ontbrak een verwijzingsbord naar het horeca etablissement. Die problemen zijn nu opgelost.

Vorig jaar werd het Hoofdplein via de Voorhaven al eens tijdelijk afgesloten voor het autoverkeer met hekken en betonnen biggenruggetjes. Tegelijk deed de politie de belofte vaker te controleren aan het water.

In de afgelopen jaren zijn al verschillende maatregelen genomen tegen het racen met auto’s over de Maasboulevard. Een ankerketting is over de weg uitgerold en plantenbakken zijn geplaatst en verschoven om het racen tegen te gaan. Een slagboom werd na drie weken al vernield.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *