Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL VLUCHTELINGEN VOOR DE KLAS

SCHIEDAM- Ook in Schiedam kunnen vluchtelingen worden ingezet om het tekort aan docenten voor exacte vakken op middelbare scholen op te lossen. Hiervoor wordt een aanpak voorgesteld in regionaal verband, zo laat het gemeentebestuur weten aan het AOV. De seniorenpartij wijst op een initiatief in Amsterdam waar al enkele vluchtelingen zijn ingezet in reactie op het lerarentekort.

Vluchtelingen met een beta-achtergrond als natuurkunde-, scheikunde-, of wiskundedocent kunnen in Amsterdam het onderwijs instromen via een eenjarige oriëntatietraject gericht op het op niveau brengen van taal, beroepshouding en vaktaal. Hiervoor werkt de gemeente samen met de Hogeschool van Amsterdam en bèta onderwijsinstituut WisMon. Daarnaast doen deelnemers direct praktijkervaring op als onderwijsassistent bij een school. Voor en tijdens het traject ondersteunt het UAF de deelnemers op het gebied van taalvoortgang, beroepsvorming en loopbaanbegeleiding.

VluchtelingenWerk in de regio Waterweg-Noord biedt hun cliënten veelvuldig de cursus Alfabetisering. Voor mensen die niet eerder hebben geleerd te lezen en schrijven. De stroom aan vluchtelingen bestaat al enkele jaren vooral uit Syriëers en Eritrese jonge mannen. Direct na het betrekken van een sociale huurwoning starten deze mannen met het binnenhalen van vrouw en kinderen vanuit hun thuisland. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek  blijkt dat ruim 90% van de 18 tot 65-jarige vluchtelingen uit Eritrea en Syrië inmiddels langdurig een bijstandsuitkering ontvangen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM WIL VLUCHTELINGEN VOOR DE KLAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *