Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL VEILIGHEIDSRISICOGEBIEDEN PER JAAR AANWIJZEN

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam is met het Openbaar Ministerie (OM) in overleg om voor de ‘vaste gebieden’ waarvoor doorlopend een aanwijzing geldt als veiligheidsrisicogebied (zoals het Centrum, Oost en delen van Nieuwland) de looptijd naar een jaar te verlengen, omdat evalueren en analyseren veel tijd en energie kost.

Met de gemeenteraad is afgesproken dat de raad over iedere aanwijzing of aanpassing van de veiligheidsrisicogebieden wordt geïnformeerd. De onderbouwing komt ook ter beschikking van de raad. Tegelijk krijgt de fractie van Alles voor Schiedam (AvS) van de burgemeester geen nadere informatie op wijkniveau wanneer het gaat om het preventief fouilleren in de wijk West. Het achterhouden van de gegevens zou te maken hebben met de vertrouwelijkheid van politie-informatie.

1 reactie op “SCHIEDAM WIL VEILIGHEIDSRISICOGEBIEDEN PER JAAR AANWIJZEN

  1. Er bestaan geen veiligheidsrisicogebieden, criminelen hebben scooters en auto’s en komen dus overal. Dit bureaucratische gelul moet stoppen en fouilleren moet overal gebeuren. Als etnisch profileren volgens jullie niet kan,kan dit al helemaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *