RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL TWEE TRAMLIJNEN NAAR WOUDHOEK

SCHIEDAM- Tramlijn 21 moet ook ’s avonds weer als vanouds doorrijden tot aan de Woudhoek in Schiedam. Daarvoor pleit de gemeente in een reactie op het ontwerp-vervoerplan van de RET. Voor lijn 24 (van de Rotterdamse wijk De Esch naar Vlaardingen-Holy) wenst Schiedam een lus, waardoor ook deze tramlijn de Woudhoek kan bedienen.

De plannen voor 2018 staan in het kader van de start van de exploitatie van de Hoekse Lijn als lightrailverbinding, een project dat de kwaliteit van het openbaar vervoer en met name de verbinding van en naar Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland sterk zal verbeteren. Daarnaast zijn er ook een aantal bezuinigingen voorgesteld door de RET.

Onderdeel van de bezuinigingen is bijvoorbeeld het schrappen van buslijn 56, waardoor er geen ov meer is tussen de stations Vlaardingen-Oost en metro Vijfsluizen. Schiedam stelt voor het vervoerplan aan te passen met een metroshuttle tussen Vlaardingen-Oost en Vijfsluizen, die de hele dag rijdt met een 10 minuten frequentie, zodat gedurende de hele dag vanaf de Hoekse Lijn aansluiting wordt geboden op de metro van en naar Spijkenisse en bedrijventerrein Vijfsluizen.

Ook wordt verzocht de metro tot 00.30 uur in de nacht te laten tijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.