RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL ROOKVERBOD BIJ ALLE SPORTCLUBS IN RIJNMOND

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam neemt het voortouw bij het instellen van een rookverbod bij alle sportverenigingen in de hele regio Rotterdam-Rijnmond. Daarvoor heeft de gemeente, samen met de GGD-Rotterdam-Rijnmond als trekker, een subsidieaanvraag opgesteld. Er wordt ingezet op een rookvrije omgeving waarbij ook omwonenden en omliggende faciliteiten worden betrokken bij het rookvrij houden van de omgeving rondom sportparken en sportverenigingen.

Het regionaal rookverbod wordt uitgevoerd als proef. Van de proef wil men leren, wat wel en wat niet werkt. De inzet van borden wordt in deze proef bekeken. Er is voor nu een focus aangebracht om over de hele regio Rotterdam-Rijnmond te beginnen met de sportverenigingen en te leren van dit proces.

In november 2018 ijverden de fracties van GroenLinks , Progressief Schiedam en de Socialistische Partij voor een rookverbod bij alle Schiedamse sportclubs, scholen en speeltuinen. Een ruime raadsmeerderheid stond achter het verzoek.  Alleen de fracties van LOS en het AOV stemden tegen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *