WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL REGIONAAL WOONWAGENBELEID

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam wil een regionaal woonwagenbeleid. Doel is om per gemeente een taakstelling te bepalen voor het aantal standplaatsen voor woonwagens en vervolgens daarop gemeenten aan te spreken. Vier niet met naam genoemde gemeenten hebben al aangegeven niet mee te doen aan een dergelijk gezamenlijk woonwagenbeleid.

In Schiedam wordt onderzocht wat de behoefte is aan nieuwe standplaatsen op het woonwagenkamp aan de Schiekade. Als uit dit onderzoek blijkt dat een uitbreiding nodig is, en duidelijk is hoe groot die uitbreiding zou moeten zijn, dan zal de gemeente bekijken op welke manier dat het beste kan.

Woonwagenbewoners in Vlaardingen vragen om acht nieuwe standplaatsen. De aanvraag is kansrijk nu de gemeente Vlaardingen niet langer een uitsterfbeleid mag voeren in een poging het bestaande kamp aan de Holyweg af te bouwen.

Het College voor de Rechten van de Mens (CRM) heeft in 2016 al bepaald dat gemeenten nieuwe woonwagens op een kamp niet mogen weren. Dit uitsterfbeleid werd door kampbewoners al langer  gezien als een vorm van discriminatie en diefstal van hun woonwagencultuur.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *