Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL PUMPTRACKBAAN TEGEN VERVELING JEUGD

SCHIEDAM- Schiedam kan zich weer op de kaart zetten met een Pumptrack (BMX) baan op Sportpark Willem-Alexander. De gemeenteraad wordt door het stadsbestuur voorgesteld hiervoor 196.500 euro beschikbaar te stellen. Komende dinsdag wordt het voorstel besproken met raadsleden.

Het plan wordt gepresenteerd als ‘een mooi visitekaartje voor de stad’. Er zou veel belangstelling voor zijn bij de jongeren. Er is een handtekeningenactie gestart en dit burgerinitiatief wordt breed gedragen, menen burgemeester en wethouders.

Op een dergelijke voorziening kun je BMX fietsen en skaten. Een dergelijke voorziening is echter kostbaar om aan te leggen, maar Schiedam kan zich hiermee weer op de kaart zetten. Er is slechts een handvol Pumptrack banen in Nederland. Volgens het stadsbestuur draagt, naast het sportieve aspect, de aanleg van de baan ook bij aan het tegengaan van verveling bij de jeugd. Zij zorgen in sommige gevallen voor overlast in de wijk, iets dat door de aanleg van de baan minder zal worden.

8 reacties op “SCHIEDAM WIL PUMPTRACKBAAN TEGEN VERVELING JEUGD

 1. Natuurlijk,
  Geef ze er ook nog een BMX fiets bij cadeau.
  Uiteraard met usb oplaadpunt om hun smartphone of nog liever I pad op te laden.

  Waarom zulke dure uitgaven?
  Geef elk gezin een ‘mens erg je niet’ spel.
  Hiermee leren ze weer om sociaal te zijn en het gezinsleven te waarderen.
  ‘Vroeger’ speelden wij buiten met een bal of deden tikkertje en zwemmen in zwembad Groenoord of de Poldervaart.Dat is waarschijnlijk te min voor deze hedentendage verwende en i.w.a.b. jeugd.
  Waarom moet de gemeenschap opdraaien voor de kosten die ouders behoren te betalen om hun kroost te vermaken?
  Over een aantal jaar geeft de gemeente een auto weg, omdat er zo weinig te doen is in schiedam.

  1. Het is geen vroeger meer en ik vind dit een erg positief initiatief. Dat wij dit vroeger niet hadden is nog geen reden om het de jeugd nu te misgunnen. Dit soort locaties zijn een positieve bijdrage voor sociale contacten en een beetje beweging.

  1. Het is toch belachelijk dat dit wordt betaald door de gemeente om jeugd kalm te houden?
   Ouders hebben als eerste verantwoording om hun kroost manieren en fatsoen bij te brengen.
   Hier word beloond als je als ouders je verantwoordelijkheid niet neemt om je kind(eren) te vermaken. Ik houd mijn hart vast voor de toekomst.
   Alles word gedaan voor de jeugd, zitten hele dag op smartphone te kijken of achter tv. Weten heel erg goed hun rechten maar niet hun plichten. Stellen zichzelf boven ouderlijk gezag en wordt getolereerd.

   1. Scheer ze nou niet allemaal over een kam Martin, je kunt toch een beetje nuanceren? De schommel waar jij vroeger op zat werd ook uit belastinggeld betaald.

    1. I.d.d. niet alle kinderen zijn zo, net zoals alle asielzoekertjes of moslims niet allemaal slecht zijn, maar het zijn er wel veel.
     Van de schommel klopt, de buurvrouw of mijn moeder hield toezicht. Zelfgemaakte limonade en boterhammetje met pindakaas.
     Geen dure elektrische stepjes en I Phone als je 10 jaar was.
     Een schommel waar je constant afviel. Huilen was er niet bij, je was toch een vent.?
     Geen dure bmx baan of speeltoestellen met zachte ondergrond, stel je voor dat je kroost een blauwe plek of wondje oploopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *