Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL PENSIONHONDEN 24/7 BINNENHOUDEN

Patricia van Aaken (CDA): “De oplossing was nog wel degelijk in beeld hoe wij het hondenpension konden borgen. En die was heel reëel. Die is nu inmiddels wat verder weg gaan staan, omdat we over het financiële plaatje nog in gesprek zijn. “

SCHIEDAM- Er is door de gemeente Schiedam voorgesteld het hondenpension in de Hargahoeve voort te zetten zonder het buitenterrein. Hierdoor zou de nieuwe woonwijk in sportpark Harga het geblaf van de honden bespaard blijven. Het plan is naar de achtergrond verdwenen, omdat er te weinig tijd en personeel is bij de Hargahoeve, om de honden uit te laten. Dat meldt wethouder Patricia van Aaken (CDA).

De gemeente Schiedam heeft de Dierenbescherming 2 jaar terug een locatie geboden ter vervanging van de Hargahoeve aan de Sportlaan.  Het ging daarbij om een boerderij aan de andere kant van de stad.  Het aanbod is destijds afgewezen door de Dierenbescherming,  zonder daar nauwkeurig naar te kijken.

De Hargahoeve moet stoppen met het hondenpension in de huidige vorm. De honden kunnen in de toekomst voor geluidsoverlast zorgen van de woningen die op een deel van sportpark Harga worden gebouwd.  Een meerderheid in de gemeenteraad wil dat de Hargahoeve ook in de toekomst katten en honden blijft opvangen.

2 reacties op “SCHIEDAM WIL PENSIONHONDEN 24/7 BINNENHOUDEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *