Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL VLUCHTELINGEN IMPORTEREN

SCHIEDAM- Om zoveel mogelijk vluchtelingen te kunnen huisvesten volgens de opgelegde norm van het Rijk wil Schiedam vluchtelingen rechtstreeks laten invliegen vanuit vluchtelingenkampen in de derde wereld. Dit geeft Schiedam de mogelijkheid om vluchtelingen te kiezen waarvoor een passende woning beschikbaar is. Het gaat daarbij om huishoudens die rechtstreeks vanuit het buitenland op uitnodiging naar Nederland komen. Hier kunnen gemeenten zich vrijwillig voor aanmelden. Schiedam wil die mogelijkheid gaan onderzoeken.

De afgelopen jaren zijn op deze manier al grote groepen vluchtelingen in heel Nederland ondergebracht zonder het doorlopen van de asielprocedure en beoordeling van hun vluchtverhaal door de IND. De vluchtelingen ontvangen onmiddellijk de vluchtelingenstatus en hebben recht op een sociale huurwoningen, uitkering en toeslagen.

De meeste personen die in de afgelopen jaren voor de regeling in aanmerking kwamen zijn afkomstig uit Nepal (16.700), Maleisië (10.500), Thailand (7.300), Turkije (5,900) en Syrie (3.500). Bron: UNHCR, 2015.

Burgemeester en wethouders van Schiedam willen ook dat vluchtelingen kans maken op een opgeleverde nieuwbouwwoning met de gebruikelijke voorrang op andere woningzoekenden. Ook dat is één van de punten uit het plan van aanpak om de achterstand weg te werken bij de huisvesting van vluchtelingen in Schiedam. De Provincie heeft de gemeente Schiedam op de vingers getikt vanwege de achterstand. Op dit moment moet voor zevenenzestig vluchtelingen nog huisvesting gevonden worden in Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

35 reacties op “SCHIEDAM WIL VLUCHTELINGEN IMPORTEREN

 1. En de rest van de echte schiedammers nog langer wachten op n woning, zoals mijn dochter met n kindje van 2, die komt zo nooit aan n huis, bedankt fijne burgermeester en enge wethouders

 2. Ik kots hier van🤮🤮🤮 Het hele land gaat naar de klote😡 Nederland waar zijn jullie nou mee bezig. Dit kan zo niet goed gaan. De Nederlander word gediscrimineerd 😡🤮🤮🤮

 3. Jullie zijn echt achterlijk geworden, pas opgeleverde woningen, uitkering en toeslagen???? De helft van Schiedam heeft verdomme niet eens normaal wat te eten. Ga eerst voor je eigen mensen zorgen. Ik krijg zo verschrikkelijk de schurft aan al die buitenlanders en opvreters hier in Nederland. Ik mag toch hopen dat dit een grap is om een reactie uit te lokken.

  1. Deze gemeente heren weten niet waar ze overpraten , denk eerst om je eigen bevolking, dat hebben jullie niet eens op regel ik wil even zeggen ben geen racist . Waar zijn ze nu allemaal mee bezig gaat niet goed komen , heb al in 1974 voorspelt en opgeschreven wat er allemaal op ons afkomt het is allemaal uitgekomen . De regeringsleiders zouden beter moeten weten . ze kunnen zich beter verdiepen wat er onder hun eigen bevolking leeft . Wat je eigen bevolking hebben opgebouwd in die vele jaren ga je niet verkwanselen , ben nog voorzichtig met mijn bewoording . Ik beloof uw heren het gaat allemaal de verkeerde kant op . En waar de zogenaamde grote heren overpraten Multiculturele bevolking
   gaat niet samen bestaat niet dat is een leugen . Culturen hun geloven jammer maar het zij zo.Je kunt een goedmens zijn maar tot zover en niet meer.Christo

  1. Ga eens op onderzoek uit naar degenen in o.a. de gemeenteraad die er financieel wijzer van worden.Het heeft niets te maken met menslievendheid want wij autochtone nederlanders worden ronduit door de politiek en aanverwante witteboordencriminelen belazerd.Het gaat maar om een ding en dat is het grote GELD.Mensen wordt wakker en pik dit niet meer.Daarbij wordt er ook nog eens flink wat criminaliteit geïmporteerd die op ons bordje wordt gedeponeerd.De z.g asielzoekers worden niet in de “sjieke buurten” gehuisvestigd maar in wijken van jan met de pet want die pikken toch alles.Alle ellende met die z.g asielzoekers hier in ons land, België, Frankrijk, Engeland, Zweden en ga zo maar door hebben we uiteindelijk zelf veroorzaakt omdat we ons laten manipuleren door de linkse extreme politiek met hun mooi praterij.Kijk niet allen meer naar de staats omroep NPO,maar ga eens naar:
   https://alternatiefnieuws.com/?fbclid=IwAR3yvDXRu48bgWotqYP7CQVsjbXANKu5VZiEowf86Dbiyd19J0qpmKRnXlo
   https://www.thekarskenstimes.com/
   http://aanirfan.blogspot.com/
   https://willyvandamme.wordpress.com/2019/08/09/de-plunder-van-oekrane-en-vlucht-mh17/
   En zo is er genoeg nieuws het een ander licht op de huidige kijk op wat er gaande is .

 4. Schandalig dat dit getolereerd wordt,
  Er is een nijpend te kort aan woningen, er zijn mensen die hiervoor al meer dan 8jr wachten! Is het niet zinvol dat er eerst voorrang wordt gegeven aan de Woningzoekende zelf!
  Jongeren wonen veel langer thuis door het woning-probleem in Ned!
  Laten we ons daar druk om maken.. ipv vluchtelingen, en dan nog in nieuwbouwwoningen…😡te gek v woorden…

 5. De schiedammers zelf kunnen niet aan een woning komen. Ik vind dit zeer kwalijk. Niet normaal meer. Vind je het gek dat er giftigheid van komt.

 6. Eigen volk is niet meer in beeld en maar blijven stemmen op de partijen die dit willen voorelkaar krijgen beste nederlanders lmao pffffffffff

 7. Mensen waar ook in Nederland!! Er komen nog zeker 500.oo bij het is de bedoeling over een aantal jaren,, binnen 5 jaar dat 1op 3 van buiten komt!! Dit heet het kalergie_plan..

 8. Het aankomende jaar zullen 26 vluchtelingengezinnen p mnd een huis aangeboden krijgen in Schiedam. Zooooooveeeel zijn dat er dus ook weer niet. Deze mensen kunnen nergens heen en hebben hulp en geld nodig. Logisch dat we helpen als we zat hebben. Als je hier bent geboren heb je t al je leven lang goed. Nog ff wachten op je huisje ga je dus niet dood van, deze mensen hebben haast, haast , haast!! Zij kunnen niet wachten en gaan dus voor – t is heel simpel. Gewoon : logisch nadenken. Vaak komen ze uit oorlogsgebied hierheen gevlucht als man en kunnen vrouw en kinderen later ook komen. Mooi toch om mensen in nood een nieuw thuis te kunnen bieden als land. Nu, meteen, kant en klaar. Nederland staat voor SUPERHULP in noodsituaties en we mogen daar beretrots op zijn met zn allen.

  1. Als je zogenaamd voor een oorlog bent gevlucht, waarom neem je dan geen genoegen met een tent of een plek in een sporthal? Waarom moet je direct een nieuwbouwwoning? En alle toeslagen die Nederland heeft? Wat is dit voor krankzinnig beleid?

 9. Zijn ze nou helemaal besodemieterd!!Blijf maar fijn op de geijkte partijen stemmen mensen. Dat is de kuil die je graaft voor je zelf.

 10. Waarom moeten mensen geïmporteerd worden. Om maar eens met de huidige problematiek te beginnen.
  Bouwprojecten worden stilgelegd zodat er geen woningen worden gebouwd. Boeren worden aan banden gelegd dus minder eten.
  Denk eraan dat ook Mensen CO2 uitstoten.
  Dus hiermee wordt de uitstoot van CO2 verontreiniging oom hoger.
  Als U ECHTE VLUCHTELINGEN ophaald kan ik inkomen.
  Maar haal geen mensen op die alleen om financiële redenen als vluchteling willen worden aangezien.
  Geen mensen ophalen die de Nederlandse taal niet machtig zijn.
  Moeten ze daar maar leren.
  Genoeg geitenwollen sokken figuren die dan daar naar als vrijwilliger moeten heengaan om de taal te leren.
  Document laten ondertekenen, dat bij crimineel gedrag directe uitzetten met gehele familie volgt.
  Geen complete gezinshereniging doorvoeren.
  Huisvesting in omgebouwde barakken of leegstaande oude fabrieken ombouwen.
  Ook Nederlanders hebben recht op een woning.
  Een barak of omgebouwde fabriek is altijd nog beter als een vluchtelingenkamp
  DENK OOK EENS AAN DE NEDERLANDERS.
  DIE WIRDEN IN NEDERLAND GEDISCRIMINEERD

 11. Wat heeft Schiedam er voor een belang bij om dat vreemde volk in hun gemeente op te nemen en waarom wil Schiedam mensen ophalen met een vliegtuig , en naar Schiedam brengen en geven ze een nieuwe huurwoning , geheel in gericht naar hun smaak neem ik aan , gratis zorg en een uitkering krijgen .
  ik snap echt niet waar Schiedam mee bezig is om zich te bekommeren over mensen met een heel andere cultuur .
  Er zijn heel veel Nederlanders die door die migranten die hier voorrang krijgen op een huis nu al meer dan 10 jaar op een wachtlijst staan , er zijn heel veel mensen in Nederland die bij de voedselbank lopen omdat ze niet kunnen rond komen doordat het verschrikkelijk duur is hier in Nederland en het word nog veel duurder met deze linkse regering .
  Zorg eerst maar eens voor je eigen volk voordat je vreemdelingen hier in de watten legt .
  Stelletje linkse klootzakken daar in Schiedam .

 12. Jan ik ben het helemaal met je eens!!!!!!
  Nederland is Nederland niet meer,
  Die klote regering,,,,,, laat ze ons de laatste
  Pil maar geven,Zelfs die wordt ons niet
  Gegund, wij mogen kramperen tot de laatste
  Snik!

 13. Heefd iedereen ze voorouders hier voor helemaal de pleuris gewerkt word tijd dat iedereen wakker word der uit met die kk zooi en alles maar gratis weg geven ze krijgen alles gratis zorg gratis huis gratis geld en als Nederlander moet je maar betalen en krijg je niks we moeten alleen maar meer gaan betalen is te gek voor worden het word tijd om op te staan en dan bedoel ik ook OPSTAAN en die dommen Nederlanders die denken kom maar ze zijn zo zielig moet jij is ff een weekje in zo.n buurt kijken in schiedam hoe het er aan toe gaat als je op een plek woont waar niks is snap ik dat je denk kom maar en jij zelf een mooi huis heb en genoeg te vreten .je ken niet eens ff je fiets laten staan of je auto open want alles word gestolen Nederland is vol en vol is vol ik wil zeggen tegen alle schiedamers word wakker

 14. Heefd iedereen ze voorouders hier voor helemaal de pleuris gewerkt word tijd dat iedereen wakker word der uit met die kk zooi en alles maar gratis weg geven ze krijgen alles gratis zorg gratis huis gratis geld en als Nederlander moet je maar betalen en krijg je niks we moeten alleen maar meer gaan betalen is te gek voor worden het word tijd om op te staan en dan bedoel ik ook OPSTAAN en die dommen Nederlanders die denken kom maar ze zijn zo zielig moet jij is ff een weekje in zo.n buurt kijken in schiedam hoe het er aan toe gaat als je op een plek woont waar niks is snap ik dat je denk kom maar en jij zelf een mooi huis heb en genoeg te vreten .je ken niet eens ff je fiets laten staan of je auto open want alles word gestolen Nederland is vol en vol is vol ik wil zeggen tegen alle schiedamers word wakker burgemeester je bent een laffe hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *