WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM WIL NIET-CRIMINELE BEDRIJVEN ECHT HELPEN’

SCHIEDAM- Wethouder Marcel Bregman (D66) belooft om bedrijven van goede wil vooral te helpen bij het opzeggen van de erfpachtgronden in de Spaanse Polder en s-Gravelandse polder Zuid, in een poging de bedrijventerreinen op te schonen. Bregman: “ Dat zal niet altijd zonder duwen en trekken gaan, maar goede bedrijven jagen we niet weg. Het gaat om grote belangen. Daar zijn we scherp op.” Ondertussen zijn een aantal erfpachters, pandeigenaren in de A20 zone bezig met een gezamenlijke gerechtelijke procedure.

Volgens de wethouder zijn de eisen voor nieuwe gronduitgifte ambitieus, maar haalbaar (‘Er dient onderscheid gemaakt te worden tussen gronduitgifte in erfpacht en gronduitgifte in eigendom’). Een aantal bedrijven langs de A20 wordt aangemoedigd te verkassen naar Nieuw Mathenesse of een bedrijfsverzamelgebouw te betrekken. Het gaat tot nu toe om honderdtwintig opzeggingen van de erfpachtgrond waarop de eigendommen van ondernemers staan.

Raadslid Cemil Kahramanoglu (Denk) is niet gerust op de gekozen aanpak door de gemeente. Kahramanoglu: “Wat Denk wil is dat goeie bedrijven blijven. Als we in de media volgen zien we dat er negen of tien rechtszaken lopen. Dat zouden eventueel ook goeie bedrijven kunnen zijn die niet in een bedrijfsverzamelgebouw kunnen plaatsnemen.”

Bregman: “Elke casus is individueel en echt anders. Daar zitten echt andere belangen, andere afspraken, andere activiteiten. Dus het is niet een op een te zeggen, we garanderen dat alle bedrijven onder dak zijn, maar het is een zakelijke transactie dus het vergt van twee partijen om een goeie oplossing te bedenken.”

De gemeenten Schiedam en Rotterdam werken sinds 2015 samen bij de integrale aanpak van verborgen criminaliteit, ook wel bekend als ‘ondermijning’, op de bedrijventerrein Spaanse Polder en de ’s-Gravelandsepolder. Bij controles kwamen bij sommige bedrijven in het gebied strafbare feiten aan het licht. Die variëren van hennepplantages in verborgen kelders tot handel in onderdelen van gestolen auto’s. De aanpak van deze vermenging van onderwereld en bovenwereld is een prioriteit van het openbaar bestuur, justitie en de andere handhavingspartners.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “‘SCHIEDAM WIL NIET-CRIMINELE BEDRIJVEN ECHT HELPEN’

  1. Bah, dat de gemeente een beleid voert waar een serie ondernemers een rechtszaak moeten aanspannen. Hoe -hoe 1 Dan ben je al te ver gegaan, denk ik. gelukkig steun van DENK. hennepplantage en gestolen waar verkopen kan al aangepakt worden, daar hoef je niet voor te onteigenen en zeker niet de goede ondernemers mee-=nemen in de ‘schoonmaak’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *