Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL MET VERORDENING ZELFWOONPLICHT OPLEGGEN

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam komt met een lokale verordening wanneer het Rijk binnenkort de mogelijkheid geeft om gebieden aan te wijzen voor zelfbewoningsplicht. Ongeacht of het om nieuwbouw of bestaande bouw gaat. Wel zal een goede onderbouwing van deze maatregel naar verwachting noodzakelijk zijn. Schiedam zal de maatregel, als dat wettelijk past, opnemen in de verordening beheer woonruimtevoorraad.

PvdA, GroenLinks en Denk hebben aangedrongen op een zelfbewoningsplicht. Dit zou de kansen vergroten voor Schiedamse starters die een koopwoning zoeken en iedere keer misgrijpen, doordat ze vaak overboden worden door beleggers met veel geld die deze woningen kopen om er geld mee te verdienen in plaats van in te wonen.

Op dit moment hebben achttien gemeenten al een zelfbewoningsplicht ingevoerd voor nieuwbouw, variërend van grote steden als Amsterdam, Utrecht en Zwolle tot kleinere gemeenten als Bernheze, Nieuwkoop en Bergeijk. In andere gemeenten werken wethouders aan invoering van de maatregel of zijn in gemeenteraden moties aangenomen om de verplichting in te voeren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *