RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL MET DURE WONINGEN INWONERS VASTHOUDEN

SCHIEDAM- Het bouwen van vooral woningen in het duurdere segment in Schiedam is bedoeld om Schiedammers met een midden en hoog inkomen voor de stad te behouden. Dat laten burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Voor Nieuw-Mathenesse liggen plannen klaar om 1200 woningen te bouwen waarvan slechts 50 in het betaalbare segment vallen. In totaal 600 woningen vallen buiten het betaalbare segment.

De keuze om ook woningen in de hogere prijsklasse te bouwen is het gevolg van de Woonvisie. Een belangrijk doel is meer evenwicht door gemengde wijken en het bieden van doorstroommogelijkheden binnen Schiedam aan diverse groepen. Onderzoek zou laten zien dat Schiedammers met een midden en hoog inkomen per saldo de stad verlaten als zij een volgende stap op de woningladder zetten. Het aanbod in het duurdere segment is bedoeld voor deze groep.

De doelstelling van de Woonvisie is om de sociale voorraad in aantallen op peil te houden. Om dit te bereiken gaat Schiedam nu in het nieuwbouwprogramma netto uit van circa 25% sociaal, circa 25% midden en circa 50% duur. Bruto gaat Schiedam uit van circa 40 % sociaal, circa 20% midden en circa 40% duur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.