Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL LEREN VAN VUURWERKVERBOD ROTTERDAM

SCHIEDAM- Op het stadskantoor van Schiedam worden de ontwikkelingen rond het vuurwerkverbod in buurgemeente Rotterdam op de voet gevolgd.

In de havenstad is het deze jaarwisseling alleen nog toegestaan vuurwerk af te steken in speciaal aangewezen vuurwerkzones. Dit scenario zou ook voor Schiedam tot de mogelijkheden behoren, denkt het gemeentebestuur van Schiedam, al is het nog onduidelijk of de Rotterdamse aanpak gaat werken. Schiedam maakt bij dit alles ook nog de kanttekening dat Rotterdam gelijksoortige problemen ervaart met de handhaving als Schiedam, maar handhaving van een afsteekverbod zou volgens Schiedam nauwelijks afdwingbaar zijn zolang vuurwerk voor particulieren gewoon beschikbaar blijft.

Het gemeentebestuur van Schiedam laat weten dat de Rotterdamse aanpak tot nu toe niet veel afweek van de Schiedamse aanpak, het effect was ook gelijkwaardig.

Samengevat stelt het nieuwe Rotterdamse beleid dat het nu verboden is vuurwerk in de hele stad af te steken tenzij het een plaats is waar het door het college is toegestaan. Het Rotterdamse college kan jaarlijks deze gebieden aanpassen als er sprake is van overlast of inbreuk op de openbare orde.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *