Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL INZICHT SAMENWERKING SCHULDENLAB

SCHIEDAM- Stroomopwaarts gaat de mogelijkheden inzichtelijk maken die de samenwerking biedt met schuldenlab.nl. Er is interesse in de aanpak van Collectief Schuldregelen. Dat alles laat het stadsbestuur van Schiedam weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

Bij Schuldenlab gaat het om een nieuwe methode die al langer wordt toegepast in de gemeente Den Haag, waarbij de gemeente niet langer vooraf een akkoord hoeft te bereiken over een afbetalingsregeling voor de mensen met schulden. Dertig instanties hebben meegewerkt aan deze proef, van het UWV tot aan het CJIB. Deze aanpak zou Den Haag jaarlijks alleen al 84.000 brieven hebben gescheeld. Belangrijker nog: er waren nog maar 32 dagen nodig om alle afbetalingsregelingen met schuldeisers rond te krijgen. Voorheen was dat ruim 300 dagen.

Binnen de Waterweggemeenten onderschrijft men nu de filosofie van Schuldenlab 070. Zo is in Schiedam een proces ingezet om verschillende organisaties die zich bezig houden met armoede en schulden meer met elkaar samen te laten werken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *