Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL ICONISCH GEBOUW OP KOP SINGEL

SCHIEDAM- In de omgeving van het Stationsplein, ter hoogte van de kop van de Singel, in Schiedam-Oost moet in de komende jaren een iconisch gebouw verrijzen. De gemeente heeft al contacten met een marktpartij voor de bouw. Dat alles laat het stadsbestuur weten aan de gemeenteraad. De Singel staat voor het jaar 2022 op de lijst van het Meerjaren Onderhoudsprogramma.

Met het aantrekken van de economie is er vernieuwde interesse voor de ontwikkeling van het gebied vanaf het Stationsplein, de Singel tot aan het Stadserf in Schiedam-Oost. Het gaat op de eerste plaats om de behoefte aan een betere verbinding van het station Schiedam Centrum naar de Binnenstad.

In de zomer van 2017 is een haalbaarheidsstudie afgerond naar de mogelijkheden voor de aanpak van het Stadskantoor, het Stadserfplein en de entree van van het Theater aan de Schie. De gebiedsontwikkeling op de kop van de Singel, de huidige parkeerplaats bij het station, maakt hier eveneens onderdeel vanuit.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIEDAM WIL ICONISCH GEBOUW OP KOP SINGEL

  1. Wij zijn als bewoners van de Delflandsweg zijn niet blij met dit project. In plaats dat er eerst geïnformeerd wordt naar de mening van de bewoners en dat er dan plannen gemaakt worden. Is dat geen logisch idee? Het is hier in Schiedam altijd een verkeerde volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *