Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL DOOR MET NACHTMETRO IN WEEKEND

SCHIEDAM- De nachtmetro stopt ook volgend jaar op vrijdag- en zaterdag op metrostation Schiedam Centrum, mits de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) positief besluit over voortzetting van het proefproject. Het stadsbestuur van Schiedam heeft alvast besloten een bijdrage van 17.000 euro beschikbaar te stellen aan de MRDH voor de continuering van de weekendmetro.

Metrostation Schiedam Centrum is sinds dit jaar aangesloten op de eerste nachtmetro van Nederland. De RET metrolijnen rijden in de weekenden een uur langer door. Inwoners uit de regio kunnen na bioscoop-, theater- of restaurantbezoek met de metro naar huis. Reizigers betalen hetzelfde reguliere tarief als overdag. De nachtmetro is een aanvulling op het nachtvervoer met de BOB-bus. Gedurende de proef van een jaar bekijken de MRDH-gemeenten of de nachtmetro een structureel karakter krijgt.

De proef is een initiatief van de gemeenten Rotterdam, Lansingerland,  Albrandswaard, Schiedam en Capelle aan den IJssel.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *