Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL BOETESYSTEEM WOONOVERLAST

SCHIEDAM- In de strijd tegen woonoverlast komt de gemeente Schiedam – als eerste in de regio – met een boetesysteem tegen huurders en verhuurders die regels aan hun laars lappen. Het zonder huisvestingsvergunning in gebruik nemen van een woonruimte levert in Schiedam een boete op van 415 euro voor de illegale huurder(s). De huisbaas moet 2.000 euro betalen bij een eerste overtreding. Bij een tweede keer loopt het bedrag op naar 4.000 voor de verhuurder. Dit eindigt op 8.000 euro bij het voor de vierde keer in gebruik geven van woonruimte zonder huisvestingsvergunning. Bij bedrijfsmatige, illegale verhuur gaat het om bedragen van 4.000 tot 20.750 euro.

Het plan wordt vanavond besproken in een speciale bijeenkomst met de gemeenteraad.

Woonoverlast is sinds 2016 één van de prioriteiten van het veiligheidsbeleid in Schiedam. Woonoverlast is een ingrijpende vorm van overlast die rechtstreeks het woongenot van bewoners en de leefbaarheid in wijken aantast. Het kan dan gaan om ‘eenvoudige’ burenruzies, maar ook om overlast door overbewoning van naburige panden of door overlast gevende individuen. De afgelopen jaren zijn extra wettelijke mogelijkheden in het leven geroepen om woonoverlast te bestrijden dan wel te voorkomen.

In januari 2018 is een Regisseur Woonoverlast door de gemeente Schiedam aangesteld voor de periode van 2 jaar. Opdracht van de Regisseur Woonoverlast is het invoeren van de regels uit de nieuwe Wet aanpak Woonoverlast en screening op grond van de Wet bijzondere Maatregelen Problematiek (Wbmgp), het versterken van de Aanpak Woonoverlast en het versterken van de Aanpak Huisjesmelkers.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *