Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL AF VAN SUCCESVOLLE KUNSTENAARS

SCHIEDAM- Succesvolle kunstenaars horen niet thuis in een pand van de gemeente Schiedam. Dat maakt wethouder Fahid Minhas (VVD) duidelijk wanneer in de raadscommissie wordt gesproken over gemeentelijk vastgoed, waaronder de Martinusschool in Tuindorp-Kethel. De gemeente heeft de kunstenaars aangeschreven om het pand te verlaten. De school wordt mogelijk gesloopt.

Minhas (VVD): “De vraag is ook, wat voor een type kunstenaars wil je huisvesten. Wil je ervaren kunstenaars, die een goeie boterham verdienen met verkopen en met het maken van kunstwerken? Vind je het een gemeentelijke taak dat je daar gemeentelijk vastgoed voor inzet? En tegen welke prijs doe je dat dan? En op welke locatie doe je dat dan? En hoeveel vastgoed zet je daar voor in?”

Het stadsbestuur wil binnenkort een ontwikkelaar aanwijzen (er zijn drie gegadigden) om een plan uit te werken voor de plek aan de Iepelaan waar nu nog de school staat. Het is niet gezegd dat de kunstenaars aan een vervangende locatie worden geholpen door de gemeente. Minhas: “Vroeger hadden we daar geen beleid voor. Ook niet vanuit cultuur. Waar we nu mee bezig zijn is het bedenken en het vormen van atelierbeleid. En we denken erover na om ons daarbij te richten op startende kunstenaars en die te maximaliseren voor een bepaalde termijn.“

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “SCHIEDAM WIL AF VAN SUCCESVOLLE KUNSTENAARS

  1. Startende ondernemers helpen met een locatie is prima hoor, maar waarom alleen kunstemaeckers? Een meubelmaker of smid die opstart kan deze hulp ook wel gebruiken.

  2. Het zijn niet alleen de kunstenaars maar het feit dat er geen nieuwbouw moet komen in Tuindorp omdat het daar niet past ! Dat schooltje moet gewoon niet worden gesloopt en desnoods een andere bestemming krijgen .

  3. Waarom geen nieuwbouw? Op dat stukje grond waar nu die lelijke barak staat kunnen toch een stuk of 4 mooie vrijstaande klassieke woningen worden gebouwd? Die zijn heus zo verkocht hoor.

  4. Als er dan zo veel gebakkelei over is, dan moet er helemaal niet gebouwd worden en monumentaal grond van maken met een mooi tuintje want nieuwbouw in een dorpje wat echt van Schiedam is daar moet je de charme niet afbreken met walgelijke nieuwbouw van 4 verdiepingen…
    Dus meneer Minhas kop op je hebt al genoeg (verkeerde) beslissingen gemaakt en zeker niet integer geweest, u vertrekt naar Den Haag, gun de echte Schiedammers nog een beetje erfgoed van hun o zo geliefde SCHIEDAM ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *