Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL AF VAN KAPPERS EN NAGELSTUDIO’S IN BINNENSTAD

SCHIEDAM- Nieuwe nagelstudio’s, kappers en belwinkels zullen worden geweerd in de binnenstad van Schiedam. Het stadsbestuur laat weten dat in de binnenstad geen ruimte meer is voor functies op het gebied van persoonlijke dienstverlening.

Er zou in de afgelopen jaren in de binnenstad een forse toename zijn geweest van met name kapsalons, nagelstudio’s en schoonheidssalons. Het gemeentebestuur streeft in de binnenstad naar een evenwichtige balans of mix van functies. Vanuit deze visie is verdere uitbreiding van met name de genoemde functies ten behoeve van die mix, inmiddels niet meer wenselijk.

Volgens het bestemmingsplan Binnenstad 2014 wordt onder dienstverlening verstaan: het bedrijfsmatig verlenen van diensten, waarbij het publiek rechtstreeks te woord wordt gestaan en geholpen, zoals kapsalon, pedicure, schoenmaker, reisbureau, wasserette, stomerij, belwinkel of internetwinkel.

De mogelijkheden voor de gemeente om hierop te sturen zijn beperkt: daar waar het bestemmingsplan deze bestemming toestaat kunnen nieuwe bedrijven in deze branches zich gewoon vestigen, maar wanneer een afwijking van het bestemmingsplan nodig is, kan deze worden geweigerd, op basis van wat in de economische visie wordt aangegeven.

2 reacties op “SCHIEDAM WIL AF VAN KAPPERS EN NAGELSTUDIO’S IN BINNENSTAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *