RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL 5 KLAGENDE BUREN HUISMAN UITKOPEN

SCHIEDAM- Vijf bedrijfswoningen aan de Jan Evertsenweg in Schiedam-West worden opgekocht door de gemeente. Naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State (RvS) met betrekking tot de vergunning van scheepswerf Huisman heeft het gemeentebestuur besloten om een inspanningsverplichting aan te gaan om de bewoners van de vijf bedrijfswoningen uit te kopen.

De bewoners van de bedrijfswoningen zullen bezwaar blijven maken tegen nieuw af te geven vergunningen die in het kader van de RvS uitspraak noodzakelijk zijn. Zonder vergunningen kunnen de bedrijven in de haven hun bedrijfsvoering niet voortzetten. Door de woonfunctie op te heffen en alleen bedrijfsruimte toe te staan wordt dit risico verzwakt.

De uitkoop wordt betaalt uit de pot reserve groot onderhoud vastgoed.

De in de haven aanwezige bedrijven kunnen door de uitspraak van de RvS hun bedrijfsvoering niet voortzetten. Daarom is het noodzakelijk een aantal wettelijke taken op grond van de Wet Geluidshinder en de Wet Milieubeheer opnieuw uit te voeren (geluidaspecten bij bedrijven in het havengebied in kaart brengen; een geluidsplan opstellen; de milieuvergunningen aanpassen; maatwerkvoorschriften bij meldingsplichtige bedrijven opstellen).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *