Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL 1 % MINDER GELUIDSHINDER VLIEGTUIGEN

SCHIEDAM- Geluidsoverlast door vliegtuigverkeer boven Schiedam kan met 1 % worden teruggedrongen per 2022. De gemeente hoopt dit te bereiken door aan te sturen op stillere vliegtuigen, minder (aantal) vliegbewegingen, beperking nachtvluchten en het verminderen van vliegen op de zogenaamde dagranden. De gemeente zal hier op aandringen bij de procedures met betrekking tot de Luchtvaartnota, de Luchtruimherindeling en met name bij het nog te nemen Luchtvaartbesluit voor vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA).

Bij de nulmeting in 2017 had 10% van de Schiedammers geluidsoverlast als gevolg van de luchtvaart. Het doel is om dit te reduceren naar 9% in 2022.

Schiedam zet – al dan niet in binnen de Bestuurlijke Regiegroep RTHA – in op hinderbeperkende maatregelen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, in brieven en overleggen. Daarnaast dient Schiedam zienswijzen in met betrekking tot de besluitvormingsprocedures Luchtvaartnota 2020-2050 en de Luchtruimherziening, en waarschijnlijk de nog aan te vangen procedure voor een nieuw Luchthavenbesluit RTHA. Ook wordt via de Commissie Regionaal Overleg (CRO) bij RTHA nadrukkelijk om hinderbeperkende maatregelen gevraagd. Indien gewenst worden door de CRO onderzoeken uitgezet naar hinderbeperkende maatregelen. Een ieder kan via de website van de CRO voorstellen voor hinderbeperkende maatregelen aandragen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *