WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WEST FESTIVAL KOMT ERAAN

SCHIEDAM- Het is bijna zover! Op zondag 11 september vindt in het Julianapark de eerste editie plaats van het Schiedam West Festival. Meer dan twintig creatieve buurtbewoners bieden tussen 14.00 en 17.00 uur hun zelfgemaakte spullen aan op de MakersMarkt. In de Kletshoek ontmoeten Schiedammers elkaar onder het genot van (gratis) koffie en thee. Van zelfgemaakte sieraden en keramiek tot biologische boeketten en poppendragers: Schiedam borrelt van de inspiratie!

Tijdens het gratis toegankelijke Schiedam West Festival in het Julianapark staat de MakersMarkt met meer dan twintig kramen centraal. Creatieve buurtbewoners verkopen handgemaakte producten in hun kraam. De een is al meer dan vijftig jaar creatief. De jongste ondernemende maker? Die is pas acht jaar oud. Zo verkoopt Julia van Studio Billie poppendragers en schattentasjes voor kinderen, toont Sasha van Potstop haar decoratieve aardewerk in natuurlijke kleuren en kunt u bij kunstenaar en tatoeëerder Alexandra van Alexiart kijken hoe zij live schildert.

Initiatiefnemer Nicole McMahon staat er zelf ook met haar smaakbommetjes: pittige kruidenmixen en -sauzen om uw maaltijden te pimpen. Nicole: ‘Van buren die samen koffiedrinken op de stoep en zelfgemaakt eten dat bij de voordeur wordt uitgewisseld tot vriendschappen die ontstaan tijdens wandelingen in het Sterrebos. Schiedam-West is niet alleen de plek waar ik ben komen wonen, deze wijk heb ik echt omarmd als mijn familie. Nu de wereld langzaam maar zeker weer is geopend, is het hoog tijd om Schiedam-West en alle creativiteit van haar vriendelijke bewoners te vieren. Ik kijk uit naar een gezellige MakersMarkt en Kletshoek!’

Alle deelnemers op een rij. Deze creatieve Schiedamse buurtbewoners verkopen hun handgemaakte spullen tijdens het Schiedam West Festival: Alexiart, Ans/Truus/Jennifer, Atelier Koek en Loer, Boom Hutje, Hartje Boompje Beestje, imaandachtig, Kaar & Kleur, De Kleiplaats, LiesMos, Mam & Zo, Moo Bijoux, Octavia van Horik, Potstop, Real Good Food, Sandra’s Tassen, Schiedam Sewing Sisters, Studio Billie, Studio Denise Collignon, Studio Lieselies, Studio Nigh, Stukje bij beetje en TrendShop.

Het Schiedam West Festival is ook een plek waar Schiedammers elkaar kunnen ontmoeten voor een gezellig praatje en een spelletje. Na een tijd waarin veel mensen op zichzelf waren aangewezen is het hoog tijd voor een feestje en om elkaar beter te leren kennen. Studio Denise Collignon zorgt voor prachtige biologische boeketten op de tafels. De gratis koffie en thee staat klaar. Iedereen is welkom om aan te schuiven.

www.instagram.com/schiedamwestfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *