RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WERKT MEE AAN SALARISVERHOGING (6,5%) ZORG EN WELZIJN

SCHIEDAM- De Schiedamse gemeenteraad is akkoord het beschikbaar stellen van een extra bedrag van 640.000 euro voor de salarisverhoging van 6,5% bij zeven gesubsidieerde instellingen die zich bezig houden met (jeugd)zorg en welzijn in Schiedam. Het afsluiten een nieuwe CAO’s voor de sector heeft gevolgen voor de tarieven, die aanbieders doorrekenen aan de gemeente.

Een uitgesproken voorstander van de beschikbaarstelling van de extra subsidie is het AOV. Christien Bruggeman (AOV): “In de huidige cao voor de sector org en welzijn zijn afspraken gemaakt over meer loon, meer zekerheid voor werknemers over vaste contracten, minder werkdruk en het aantrekkelijker maken van de zorgsector op de arbeidsmarkt. Er wordt ons gevraagd meer financiële ruimte beschikbaar te stellen voor een salarisverhoging van 6,5%, zodat de zorg en ondersteuning aan onze Schiedamse inwoners gewaarborgd kan blijven. Daar is het AOV voor.”

In Schiedam gaat het om de Stichting Enver, Stichting Minters, Stg. CJG Rijnmond, Stichting MEE, Stichting Pameijer, Stichting DOCK en de Fortagroep.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *