WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WERKT MEE AAN OMZETTING LENINGEN WOONPLUS

SCHIEDAM- Woningcorporatie Woonplus heeft het gemeentebestuur van Schiedam verzocht om mee te werken aan het omzetten van enkele leningen waarvoor de Stichting Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) borg staat en de gemeente via achtervang verbonden is. Burgemeester en wethouder hebben besloten om in te stemmen met de omzetting.

Normaal gesproken valt de achtervang positie van de gemeente binnen de door het WSW af te geven borgstellingen voor leningen van Woonplus voor investeringen. Omdat het hier gaat om leningen met
variabele rente die worden omgezet naar leningen met vaste rente, stelt het WSW als eis dat de gemeente hiervoor instemming verleent en verklaart bekend te zijn met de achtergrond, aard en doel van de leningen.

Volgens het stadsbestuur nemen de risico’s voor de gemeente niet toe. Het geborgde bedrag blijft hetzelfde. De keuze van Woonplus voor omzetting zal voor Woonplus iets meer jaarlijkse rentekosten opleveren, maar dit levert dan wel zekerheid op voor de resterende looptijd van de leningen. Daarmee worden de totale renterisico’s verminderd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *