Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WEET NIETS VAN ISLAMITISCHE HOGESCHOOL

SCHIEDAM- Burgemeester en wethouders zijn niet bekend met de komst van een islamitische hogeschool in Schiedam. Dat laat het college van B & W weten naar aanleiding van vragen door oppositiepartij LOS. Het stadsbestuur reageert daarmee ook indirect op berichten in sommige media over de komst van een dergelijke school in Schiedam, die opgericht zou worden als doorstart voor de failliete islamitische Universiteit in Rotterdam. De school in oprichting zou al kantoor houden in Schiedam en leerlingen werven.

De zogenaamde universiteit was de afgelopen jaren geregeld in opspraak. Een bestuurder van de instelling is meerdere keren opgepakt in verband met fraude rond giftenaftrek. De islamitische onderwijsinstelling moest in 2017 de naam veranderen. Het heette toen Islamitische Universiteit Europa en voerde onterecht de titel universiteit. De Engelse term ‘university’ is niet beschermd.

Eind vorig jaar dreigde minister van onderwijs Ingrid van Engelshoven (D66) de accreditatie van de bachelor- en masteropleiding in te trekken als de hogeschool niet binnen drie maanden de zaken op orde zou hebben. Ze had veel kritiek op de instelling, onder meer vanwege de onduidelijke bestuursstructuur en de onrealistische begroting.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *