Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WAARSCHUWT JEUGD VOOR UITLENEN ID

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam waarschuwt jongeren (tussen 16 en 22 jaar) voor de risico’s die ze lopen bij het uitlenen van hun Nederlandse identiteitskaart of paspoort. Bijvoorbeeld om een horecagelegenheid binnen te komen, naar een feestje te kunnen of om alcohol te kopen. Hiermee plegen zij identiteitsfraude. Dit geldt ook als zij gegevens wijzigen op een identiteitskaart of paspoort. 

Identiteitsfraude kan ertoe leiden dat de jongere wordt opgenomen in het Register paspoortsignaleringen (RPS). De fraude is strafbaar en kan leiden tot een boete. Zowel degene die de identiteitskaart leent als degene die de identiteitskaart uitleent, kan worden opgenomen in het RPS.

Door opname in het RPS kan het gebeuren dat je tijdelijk geen identiteitsbewijs kunt krijgen. Heel weinig jongeren zijn hiervan op de hoogte. Ook kan er gedoe ontstaan met de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Die is vaak nodig voor een stage of een baan.

De opname in het RPS is een bestuurlijke maatregel die hett Nederlandse reisdocument beschermt. Een paspoort of identiteitskaart is niet zomaar een stukje plastic. Het is een internationaal erkend, en vertrouwd, identiteitsbewijs.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *