Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM VULT OORLOGSKAS TEGEN AANNEMER SPORTPARK A4

SCHIEDAM- Wethouder Fahid Minhas (VVD) verwacht een bedrag van 150.000 euro nodig te hebben voor het juridische traject tegen de aannemerscombinatie A4All, om de problemen met sportpark Willem-Alexander definitief te verhelpen. Het sportpark over de A4 kampt met diverse verzakkingen.

Wethouder Minhas: “Van een deugdelijk sportpark mag je niet verwachten dat er na 3 of 4 jaar scheuren in optreden. Dat is precies de discussie die we met de aannemer hebben. De aannemer zegt, het ligt aan de ondergrond en we weten nog niet wat precies de effecten zijn van de scheurvorming, maar dat is voor ons helemaal niet belangrijk. We hebben gewoon tegen de aannemer gezegd, je moet de boel herstellen.”

In afwachting van de uitkomsten van de aansprakelijkheidsstelling van de aannemer wordt de gemeenteraad voorgesteld een werkbudget van 150.000 euro aan te leggen, voor het juridische traject en de technische onderzoekskosten en het nemen van noodmaatregelen.

Minhas: “Er zijn noodmaatregelen toegepast, maar dat is mede van de grond gekomen omdat wij een advocaat erbij hebben gehaald. Ik moet zeggen, het ziet er naar uit dat de aannemer inmiddels druk voelt en ons heeft toegezegd een plan van aanpak te maken over het definitief herstel, maar om daar bovenop te zitten lijkt het ons goed om daar een advocaat op te zetten die dat ook nauwlettend volgt.”

“Op het moment dat wij er voor kiezen om een schikking te treffen dan zouden we een bewuste stap zetten om de juridische kosten voor eigen rekening te nemen. Dat doen wij uitsluitend wanneer wij denken dat het goed is voor de stad.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *