Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM VRAAGT OM ALLOCHTONENMETING AMBTENAREN

SCHIEDAM- Komend najaar wordt duidelijk hoe de werving en selectie van nieuwe ambtenaren eruit komt te zien, die moeten zorgen voor meer ‘diversiteit en inclusie’ binnen de gemeente Schiedam. Dat wordt de fractie van Denk in de Schiedamse gemeenteraad duidelijk gemaakt door het stadsbestuur.

Tegelijk krijgt Denk de toezegging dat de gemeente de ‘Barometer Culturele Diversiteit’ zal aanvragen. De barometer – een door de CBS aangeleverde hoeveelheid statistieken – is afgelopen mei geïntroduceerd door minister Wouter Koolmees (D66), omdat inwoners van Nederland met een niet-westerse migratieachtergrond, óók bij vergelijkbare kwalificaties, minder snel zouden worden aangenomen. Op het Schiedamse stadskantoor wordt gedacht dat de barometer een beeld geeft van ‘de uitgangspositie ten aanzien van culturele diversiteit.’

Op meerdere momenten heeft de fractie van Denk aandacht gevraagd voor diversiteit van het personeelsbestand. Vorig jaar heeft de gemeente Schiedam het Charter Diversiteit al ondertekend (een initiatief uit de koker van de EU), om daarmee te laten zien dat men zich als werkgever serieus inzet voor ‘diversiteit en inclusie’ binnen de gemeente. In het charter heeft de gemeente Schiedam zich gecommitteerd aan inzet op de vijf pijlers van diversiteit: ‘arbeidsbeperking of chronisch ziekte, gender, leeftijd, LHBTI en culturele achtergrond’.

Tot nu toe is het Charter vooral ondertekend door gemeenten en een hand vol grotere werkgevers. Bij werving en selectie speelt diversiteit tot nu toe een ondergeschikte rol. Men zoekt vooral naar de beste kandidaat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “SCHIEDAM VRAAGT OM ALLOCHTONENMETING AMBTENAREN

  1. Ik hoop echt dat er gekeken wordt naar geschikte vergelijkbaar personeel met een culturele achtergrond welke zich in goed Nederlands zich kunnen uitdrukken. De partij Denk staat nou niet voor eerlijke verdeling maar meer voor islamitische integratie in de Nederlandse maatschappij, dat is wel duidelijk op te maken uit hun politiek beleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *