Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM VOORSPELT VERKEERSPROBLEMEN VLAARDINGEN

SCHIEDAM- Een derde van alle bezoekers voor het nieuwe sportpark op het tunneldak over de A4 zal uit Vlaardingen komen, dat verwacht in elk geval de Schiedamse wethouder Marcel Houtkamp. Hij verwacht ook dat al deze Vlaardingse bezoekers voor serieuze parkeerproblemen gaan zorgen in de Hoevenbuurt in Vlaardingen-Holy. Het plan van Schiedam om aan de Vlaardingse kant van het tunneldak een parkeervoorziening aan te leggen werd dinsdagavond in de gemeenteraad van Schiedam daarom gepresenteerd als een handreiking aan Vlaardingen.

Tekening van Sportpark A4 tussen de Woudhoek en de Vlaardingse Hoevenbuurt)
Sportpark A4 tussen de Woudhoek in Schiedam en de Vlaardingse Hoevenbuurt

Bij GroenLinks hebben de plannen voor de parkeervoorziening vragen opgeroepen. GroenLinks wijst erop dat in de procedure voor de omgevingsvergunning uit 2012, die tot aan de Raad van State liep, nog helemaal geen sprake was van de parkeergarage met ontsluitingsweg. Wethouder Houtkamp beaamt dat, maar schrijft de wijziging toe aan nieuwe inzichten.

Bewoners van de Hoevenbuurt en de Eksterlaan in Vlaardingen verzetten zich tegen de komst van de parkeergarage met een ontsluitingsweg over Vlaardings grondgebied. De gemeente Vlaardingen houdt de kaarten tegen de borst omtrent hun standpunt vóór of tégen de Schiedamse plannen, zo heeft de Vlaardingse wethouder Ruud van Harten zijn Schiedamse collega dinsdag telefonisch duidelijk gemaakt. Vlaardingen voert over enkele weken nogmaals een gesprek met de tegenstanders van de plannen. Het eindoordeel is aan de gemeenteraad van Vlaardingen.