WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM VOELT VOOR VERBOD HOUTSTOOK SCHEPEN

SCHIEDAM- Het wordt voor boten en schepen binnen Schiedam in de toekomst alleen toestaan om te varen met elektrische of handmatige aandrijving. Het gemeentebestuur staat weliswaar sympathiek tegenover het idee voor het opleggen van een verplichting in een vergunningensysteem (‘Dit is een mooie suggestie’), maar het vergt nader onderzoek om de mogelijkheden en de consequenties hiervan in beeld te krijgen. ‘De resultaten van dit nader onderzoek worden meegenomen bij de verdere uitwerking’, beloven burgemeester en wethouders.

De belofte komt na klachten van tenminste een fractie in de gemeenteraad. De klager(s): ‘De havens zijn nu al een bron van ergernis vanwege de houtstook die er plaatsvindt door onder andere de bruine vloot en bewoners daar. Mogelijk dat er 10- tallen diesel en of benzine bootjes bijkomen die voor het milieu zeer nadelig zijn.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “SCHIEDAM VOELT VOOR VERBOD HOUTSTOOK SCHEPEN

  1. Triest, het laatste stukje Nederlandse geschiedenis wat kapot gemaakt moet worden door een politieke partij.
    Waarschijnlijk dezelfde figuren die vinden dat de grote of Sint Jan kerk geen klokken meer mag luiden na honderden jaren.
    Laten ze zich druk maken over het ‘gezellige’ barbequen op de maasboulevard en in het Beatrixpark. Je kan hier geen 2 minuten lopen zonder het gevoel te hebben in een rokerij te lopen. Het aanpakken van kleine motorbootjes op diesel kan ik mij enigzins voorstellen.Niet de nostalgische schepen die onderhouden worden met liefde voor de geschiedenis. Echt Schiedams op z,n smalst, elk stukje waaraan mensen plezier kunnen beleven afbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *